tirsdag 17. mai 2011

DYREPOLITI i Holland!

Sist fredag ble det informert fra regjeringshold i Holland at nødnummer for dyr i nød er offisielt: 144 er nummeret. Dette er fantastiske nyheter.  England har hatt sine Dog Wardens i alle distrikter i mange år, mange land har snakket og reklamert for dyrepoliti uten hell - Danmark bl.a..  Nå er det offisielt at Holland har det.

Mindre bra er det kanskje at det er vanlig politi som skal ta seg av den biten - de er vel neppe naturlig interessert i dyrs velferd, men det kan antagelig bedres etter hvert. Viktigst er det at loven faktisk er der.

Det har vært sterke krefter i sving for å få til denne loven, og Geert Wilders er en av mennene bak. Han sier i pressemeldingen at han tror på mye strengere straffer for folk som mishandler dyr, og at dyrevelferd er en viktig sak for mange. Det måtte med andre ord politikk til, og et parti som virkelig ville ha fram dette lovforslaget, og dermed må vi kanskje tenke sterkere i den retningen hvis vi skal få til noe lignende her hjemme.

Min mening er i hvert fall helt klar: vi trenger dyrepoliti i alle land!  De bør kanskje trekke inn folk med kunnskap om håndtering av dyr og med interesse for dyrevelferd, men i første rekke er det viktigste av alt å få politikere, advokater og dommere med.

Gratulerer, Holland!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar