mandag 10. januar 2011

Nytt år, nye kunnskaper, og et bedre liv for hundene våre

Et nytt år bør begynne med noe nytt.
Nye tanker, prosjekter, ideer, og for min del blir det å starte en blogg!

Noe av det som opptar meg akkurat nå, er en undersøkelse ved en veterinærskole i Wisconsin, USA om hva presset av halsband mot hundens hals kan gjøre av skader på hundens syn.

Vi har i flere ti-år  visst om og vært fokusert på skader på nakke og rygg hos hunder ved bruk av halsband, noe som er alvorlig nok, og skaper mye smerte og plager for utallige hunder, og undersøkelser har vist oss hvor stor prosent som virkelig får store skader etter bruk av halsband. Og for noen år siden kom noen engelske veterinærer med en bekymringsmelding om at press rundt halsen så ut til å kunne forårsake nedsatt blodsirkulasjon, og dermed gjøre skade på øynene, med nedsatt syn og til og med blinhet som resultat.

Og nå har beviset kommet: undersøkelsen viser  at hunder har store sjanser for sterkt nedsatt syn og blindhet ved bruk av halsband. Undersøkelsen konkluderer helt entydig med følgende:  bruk sele!

Start det nye året med å gjøre akkurat det! Nytt år, nye kunnskaper, og et bedre liv for hundene våre.

Godt nytt år til dere alle!

10 kommentarer:

 1. Vi gleder oss til å lese mer på bloggen din.
  Mange kan ha noe å lære her :)

  Hege og Milo
  http://hegeogmilo.blogg.no

  SvarSlett
 2. Godt nyttår til deg også. Så bra at denne bloggen kom! Gratulerer! Her tror jeg det kommer mye bra.

  Så bra at det er kommet undersøkelser på dette med synet i forhold til halsband. Enda en god grunn til å kaste disse halsbånda. Her på bruket har lenkene havnet i hagen som blomsteroppheng. Det kan de brukes til uten å skade noen. Tenk om det ender opp med et forbud mot all salg av dette til slutt!! Det ville vært en drøm for hundene våre. Vet du noe om veterinærer og dyrebutikker får noe info om slike funn?
  Nå har jeg enda en grunn til å være takknemlig for at du tar turen tilbake til oss i Gjøvik og Totenområdet for et temakveld om bandtrening. Dette er så alvorlig at det bør komme i både "Hundesport" og alle andre media om hunder.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny blogg! Vi gleder oss til spennende lesning fremover.

  Vi håper at flere og flere hundeeiere får øynene opp for hva slags skader bruk av halsbånd kan tilføre hunden.

  Keep up the good work!

  SvarSlett
 4. Dette var interessant! Jeg ser fram imot mer inspirasjon og flere tips!

  Hilsen Siri Lie Olsen

  SvarSlett
 5. Gleder meg å følge denne bloggen!! :)

  SvarSlett
 6. Jeg fikk min første hund i høst og fant fort ut at jeg ville bruke sele i stedetfor halsbånd. Fint å se at du også mener det er bedre!

  SvarSlett
 7. Jeg savner dokumentasjon på akkurat den påstanden der. Denne undersøkelsen sier ganske lite om mye, egentlig.
  Det er er tull at halsbånd fører til mye skader, jeg har faktisk ikke hatt noen hunder inne med problemer relatert til dette, men jeg har hatt et par hunder som har brukt sele under lek inne. Den ene hadde en ganske alvorlig fraktur, denne hunden blir aldri 100% igjen. Jeg har da bare vært praktiserende vet. i fem år, men ingen av de andre 5 kollegene mine har sett noe til disse problemene med halsbånd "alle" hunder skal ha.

  SvarSlett
 8. Hei!
  Rottweileren Ace takker for interessant blogg!
  Den vil både Aceogmor følge!

  Hilsen Aceogmor

  Hilsen
  A

  SvarSlett
 9. Dette er vel litt som med bitt i hestens munn, det er hånden som holder som bestemmer hvor sterk effekten er...?
  Et halsbånd som hunden har rundt halsen kan ikke være farlig, men det er klart at er halsbåndet festet for hardt over lang tid vil det få konsekvenser. Synes det var lite hold i denne undersøkelsen.. det er ihvertfall min mening...

  SvarSlett
 10. herlig! så godt å lese at flere får øynene opp for hvor stor skade de forferdelige halsbåndene og strupehalsbåndene gjør med hundene våre! det fins en del forskning rundt dette men endringen tar lang tid! jeg komemr til å følge bloggen din Turid! Spre ordet om torturhalsbåndene!

  SvarSlett